Remontointi ja rakennustyöt


 

 

Jos uuden kodin sisustus ei kaikilita osin miellytä silmää niin vuokranantajan kanssa pystyy yleensä sopimaan remontoinnista. Esimerkiksi seinien maalaus on sellainen työ, josta monesti sovitaan. Usein asunnon omistaja maksaa maalit ja vuokralainen hoitaa maalaustyön. Tällöin asukas saa haluamansa näköisen kodin ja omistaja välttyy rakennusmiesten palkkaamiselta. On myös paljon muitakin yksinkertaisia rakennustöitä ja remontteja, joita voidaan toteuttaa samalla periaatteella ilman rakennusliikettä. Mutta pitää muistaa, että osa töistä täytyy jättää rakennusalan ammattilaisille. Tällaisia ovat ainakin kylpyhuoneremontit ja muut kostean tilan työt sekä tietysti kaikki sähkötyöt ja putkityöt. Erään tuttuni alaa on sähkötyöt Lohja -nimisessä paikassa ja kertoi, että sillä suunnalla aina välillä tulee vastaan tee-se-itse sähkötöitä. Ja jos sellaisia on Lohjalla niin on niitä muuallakin. Nuo pitäisi aina jättää ammattimiehen tehtäväksi. Toinen sähkötöihin liittyvä työ on valaistussuunnittelu, se on tietysti lähinnä yritystilojen asia, mutta jotkut kyllä panostavat valaistussuunnitteluun kotonakin. Samoin kaikki kostean tilan työt pitää antaa ammattilaisille, huonosti tehtynä noista seuraa vain homeongelmia ja homepuhdistus -töitä. Ja voin kertoa että homepuhdistus ei ole niitä halvimpia siivouspalveluja. Eikä home muutenkaan ole sellainen asia, joka kauheasti pidentäisi elinikää. Kyllä se aiheuttaa lähinnä huonoa oloa, hengitysteiden tukkeutumista ja muuta inhottavaa, joten ei kannata missään tilanteessa ainakaan hakeutua mihinkään homekasvuston läheisyyteen pitkäksi aikaa. Vaikka nykyään onkin tarjolla paljon kaikkea uutta tekniikkaa niin rakentamiseen kuin moneen muuhunkin, niin täytyy muistaa että homeongelmilta välttyy parhaiten vanhoilla konsteilla eli älä päästä mitään rakenteita kastumaan, rakenna ne sellaisiksi että pysyvät kuivina. Ja koska ne kastuvat jossain vaiheessa kuitenkin niin rakenna ne niin että pääsevät kuivumaan. Tuo on paljon parempi konsti kuin mikään hieno nykytekniikka. Tuossa hommassa kun riittää ihan perinteiset rakennustarvikkeet ja työkalut. Eivät maksa kovin paljon varsinkaan jos vertaat siihen mitä maksaa homevaurioiden purku ja korjaus sekä homeen siivous. Eikä kannata ihan purematta niellä kaikkea mitä kaupan myyjä sinulle sanoo, hänen tehtävänsä kun on kuitenkin myydä sinulle tavaraa ja tarvikkeita mahdollisimman isolla rahalla. Näinhän ne rautakaupat pysyvät pystyssä. Ei niiden tehtävä ole miettiä sinun homeongelmiasi.
 

 
 
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
Mistä tulee suurin vesimäärä talon rakenteita vaanimaan ? Ylhäältä päin tietysti. Katto pitää olla ehjä, mutta se ei yksin riitä. Vesi pitää ensin kerätä talteen sadevesikouruihin, sieltä syöksyjä pitkin alas ja sadevesikaivoihin, josta se johdetaan kauas talosta. Näiden lisäksi talon pakolliseen varustukseen kuuluvat myös kattotikkaat ja lapetikkaat, jotta nuohooja pääsee tekemään laisääteisen velvollisuutensa. Ja vielä täytyy muista lumiesteet katolle oikeisiin kohtiin. Katolla oleva lumi ei saa tippua niskaan kun kuljet ovesta ulos. Samoin lumieste pitää laittaa sellaiseen kohtaan, jossa puotava lumi voi vaurioittaa alla olevia rakenteita, kuten esimerkiksi lippa oven yläpuolella.
Rännit ja sadevesikourut Mikkeli
sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennuksiin erikoistunut yritys.
 
Laatoitustyöt Oulu
Pätevää muuraria ja laatoittajaa tarvitaan aina välillä. Niin Oulussa kuin muuallakin. Tulisijat ja hormit ovat muurarin yleisintä aluetta, lisäksi moni muurari tekee myös laatoitustyöt pesuhuoneisiin, saunaan, wc-tiloihin ja keittiön välitilaan. Ja kyllähän monet tykkäävät laatoittaa myös eteisen.
 
Käsintehdyt puukot
Ne ovat arvokkaita keräilyesineitä, koska jokainen käsintehty puukko on uniikkikappale. Yleensä puukon kahva on veistetty puusta, mutta niitä tehdään myös kivestä, luusta ja monesta muusta materiaalista. Puukon terä kannattaa olla vahvarunkoinen ja taottu, jotta se kestää kovassakin käytössä hajoamatta. Hyvä puukon terä kestää terävänä pitkään eikä katkea kovemmankaan puupalikan kanssa työskennellessä.
 
Asbestikartoitus on ollut pakollinen jo reilun vuoden ajan kaikissa purkutöissä kun taloyhtiöissä remontteja tehdään. Joidenkin mielestä tuo on turhaa byrokratiaa, toiset taas ovat sitä mieltä että asbesti on niin suuri terveysriski, että asbestikartoitus on syytäkin tehdä erittäin huolellisesti kaikissa remonttikohteissa. Joka tapauksessa siitä ei enää tarvi väitellä, koska laki määrää nykyään, missä tilanteissa ja miten asbestikartoitus tulee toteuttaa.
 
Kurottaja on ammatitermi sille laitteelle, jota tavalliset kuolevaiset kutsuvat yleensä yleisnimellä nosturi. Kurottajaa käytetään rakennustyömailla painavien tavaroiden siirtelyyn ja lastaukseen sekä nostamaan tavarat korkella asennusta varten, kuten esim. kattotuolit. Kurottajia voi vuokrata kurottajapalvelusta ja usein mukaan otetaan myös pätevä kuljettaja.
Avant sekä pyöräkuormaaja vuokraus Helsinki
Monesti samoista paikoista saa myös muuta konevuokrausta, kuten pyöräkuormaajat ja Avant pienkuormaajat. 
Kurottajapalvelu Helsinki
Suoritamme kurottajapalvelut pääkaupunkiseudulla (tavaroiden nostot ja siirrot).
 
Lattialämmitys on varmastikin mukavin lämmönjakomuoto. Lämpö tulee tasaisesti joka puolelle, toisin kuin esimerkiksi lämpöpattereista, jotka lämmittävät vain yhtä kohtaa. Lattialämmitys on järkevää tehdä vesikiertoisena, koska tällöin voidaan lämmitysmuotoa muuttaa tarvittaessa niin, että lattiaa ei tarvi purkaa. Tarvitsee vain vaihtaa järjestelmä, joka lämmittä veden, joka lattiassa kiertää. Monesti lattialämmitys-yrityksistä saa myös viilennysratkaisut taloon.
Lattialämmitys Salo
Toimii Warmia- ja Coolia -edustajana alueena Salon seutu, Paimio ja Somero.
 
 
Rakentamisen laatu nykyään
Insinööri kertoo, minkälaista on rakentaminen nykyään tässä maassa. Ensimmäisenä pohditaan leikkimökkien laatua. Leikkimökki on kuitenkin pieni talo, jossa pieni ihminen viettää aikaansa. Luulisi, että siihenkin voisi panostaa vähän enemmän kuin kyhäämällä kasaan vanhoista ylijäämälaudoista jonkin hökkelin ja sitä sitten rakentamiseksi kutsua. Toisaalta moni on rakentanut menestyksekkäästi kasvihuoneen kaikesta vanhemmasta rakennustarpeesta, sinänsä vanha lautatavara, ikkunat ja ovet ovat ihan käyttökelpoista materiaalia leikkimökin rakennusprojektissa. Ja jos ei ole jäänyt kauheasti vanhaa rakennusmateriaalia, niin ainahan voi koukata rautakaupan kautta tai tilata netistä nipun uutta rakennustuotetta ja rakentaa leikkimökin ihan uudesta pitkästä tavarasta. Ainakin voi olla varma materiaalin laadusta ja voi ihan itse päättää minkälaisen mökin tekee. Sama homma käytännössä tulee eteen jos haaveilee kasvihuoneesta - kaupoista löytyy paljon valmiita paketteja, mutta jos ne tuntuvat liian kalliilta tai sopivaa mallia ei löydy niin ei muuta kuin vasara käteen ja kasvihuonetta rakentamaan. Perustuksista se homma lähtee ja siitä sitten seinää pystyyn ja kattoa päälle. Ikkunapintaa täytyy tietysti olla riittävästi niin seinissä kuin katossa, sehän se on kasvihuoneen idea että auringonvaloa tulee reilusti sisään joka suunnalta. Se on sitten oma päätös ja omista varastoista kiinni, että rakentaako ihan uudesta materiaalista vai käyttääkö rakentamiseen vanhoja ikkunoita ja vanhaa lautaa sun muuta kakkosnelosta mitä nurkista löytyy. Joka tapauksessa talon rakentaminen kasveille on mielenkiintoinen projekti.
Ja jos tykkää vähän vanhemmasta tyylistä niin kasvihuoneen ympärille sopii hyvin aita heinäseipäistä tai sellaisella voi rajata kasvihuoneen viereen vaikka pienen terassin kasveille. Ja voihan seipäistä tehdä paljon muutakin.
 
Pihahommista jos siirrytään sisälle niin yksi yleisimpiä ja varmasti myös vaativin remonttityö sisällä on kylpyhuoneremontti. Siinä kuitenkin pitää remontoida se kaikkein kostein tila ja sitä hommaa ei pidä huonosti tehdä. Ihan ummikon ei kannata hommaan edes ryhtyä omin päin ja kokeneemmankin remonttimiehen on syytä tietää mitä tekee ja tarvittaessa hankkia ohjeita niihin työvaiheisiin mitkä ei itsellä ole ihan täysin hanskassa. Toki kotoa löytyy myös helpompia remontti- ja rakennuskohteita, yksi tällainen on väliseinän rakentaminen. Siinäkin on omat työvaiheensa, mutta koska kyseessä on kuiva tila, niin kauhean suuria virheitä ei siinä hommassa voi tehdä. Tietysti kaikessa remontoinnissa täytyy olla kohtuu hyvin perillä siitä mitä tekee. Vähäpätöiseltäkin tuntuvissa töissä voi aiheuttaa vaaratilanteita jos ei yhtään ole perillä rakentamisesta. Ehkä silloin on parasta tilata apuun rakennusliike, silloin ainakin saa laadukkaan ja turvallisen lopputuloksen. Että siinä mielessä kyllä rakennusalan ammattilaisiin kannattaa turvautua jos omat taidot eivät riitä tai ei vain yksinkertaisesti jaksa tai viitsi - sekin on ihan riittävä selitys.
 


 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: Nii Chavo, 00100 Hki, niichavo@niichavo.org