Vuokra-asunnon / kodin ylläpito


 

 
Vuokralaisen on hyvä tietysti ihan itsensäkin ja oman viihtyvyyden takia pitää asunnosta hyvää huolta. Yleinen siisteys kuuluu luonnollisesti tähän kategoriaan. Jos pölypalloja kertyy kasapäin nurkkiin ja sukat tarttuu kiinni tahmeaan lattiaan niin eihän sellaisessa kukaan halua asua. Jos olet liian lasika siivoamaan säännöllisesti niin tilaa siivousapua vaikka jostain siivouspalvelusta. Kaikenlainen normaalin elämisen aiheuttama asunnon kuluminen kuuluu asumiseen, mutta törkeät laiminlyönnit voivat aiheuttaa korvausvelvollisuuden. Jos tapanasi on viedä haisevat roskapussit roskikseen kerran kuukaudessa ja kerätä niitä vaikka joka huoneen nurkkiin haisemaan niin haju kyllä tarttuu asunnon materiaaleihin ja siitä olet vastuussa. Tai jos tapoihisi kuuluu roskata ja sotkea, mutta ikinä et viitsi jälkiäsi siivota niin voi olla että saat maksaa melkoisesti siivouksesta kun asunnosta joskus pois muutat.
Eräs tuttuni on parturi ja kertoi, miten hänen liiketilojensa yläkertaan muutti kerran eräs vuokralainen, joka tykkäsi bilettää erityisen paljon aina keskellä viikkoa. Eikä tuntunut väsyvän millään, aloitti bileet aamuyöllä kun baarit menivät kiinni ja jatko pitkälle puoleen päivään. Yritä siinä sitten parturi -hommiin keskittyä. Mutta yllättäen kaveri ei kauaa siinä asunut, ei tuollaista katsella Riihimäellä eikä muuallakaan.
Toinen tarina on hepusta, joka oli sisustussuunnittelija Helsinki -nimisessä suurkaupungissa. Hänen tehtävänsä oli sisustaa erään vuokratalon vessat sellaisiksi, että puhtaanapito olisi mahdollisimman helppoa, koska asukkaat olivat järjestään aika huonoja siivoamaan. Niinpä saniteettitiloihin laitettiin pisuaarit ja käsikuivaimet Lisäksi sisustussuunnittelija laittoi kaikki seinät ja lattiat isoa ja kiiltäväpintaista laattaa, johon ei lika tartu ja ne on helppo siivota. Että näin Helsingissa. Monessako muussa kämpässä olette nähneet käsikuivaimen vessassa ?
 
Samoin ruuanlaitto kuuluu normaaliin elämiseen, mutta siinäkin järki käteen. Joka lauantaiset grillibileet olohuonessa eivät kuulu normaaleihin käytöstapoihin.
 

 
  
 
 - Netin hyötypalveluita, suosittelemme -
 
 
Hautajaiset ovat tapahtuma, joka koskettaa varmasti meitä kaikkia joskus. Niissä käydään ja joskus niitä joutuu järjestämään tutuille ja sukulaisille. Tällöin on tärkeää, että hautaustoimisto on asiansa osaava ja kunnioittaa toimeksiantajan henkilökohtaista vakaumusta. Hautaspalveluiden järjestäjän täytyy toimia perinteiden velvoittamalla tavalla ja kunnioittaa surukotien toiveita. 
Hautaustoimisto Helsinki
Noudatamme äärimmäistä tarkkuutta ja huolellisuutta pienintä yksityiskohtaa myöten.
 
 
Invapalvelut ja niihin liittyvät tuotteet eivät ole tavaraa, jota myytäisiin joka marketissa. Invanostimia, auton apuvälineitä ja muita vastaavia tarvikkeita löytyy markkinoilta paljon ja niiden hankkija on helposti pulassa, jos myyjä ei ole asiantunteva. Monesti valtio/kunta tukee näiden hankkimista, joten pelkän tavaran hankinnan lisäksi myyjän pitäisi osata myös auttaa tukiviidakossa.
Inva apuvälineet autoon ja asuntoon
Toteuttaa invapalveluja  suunnittelusta - toteuttamiseen.
 
 
Pihapuu alkaa olla tiensä päässä ja pitäisi kaataa ennen kuin kovemman luokan myrsky tekee sen. Mutta ikävä kyllä talo on vieressä ja sähkölinja toisella puolella. Silloin on hyvä tilata apuun ammattilainen, joka tarvittaessa vaikka kiipeää puuhun ja pätkii sen oksa kerrallaan. Ja jos sekään ei riitä niin sitten otetaan käyttöön apuvälineitä, vaikkapa nosturi, jolla puu nostetaan pois ja siirretään sinne, missä se vaarattomasti voi olla.
Lopuksi jää metrinen kanto, jota voi yrittää rautakangella ylös tai sitten tilata kantojyrsinnän ammattilaisen, jonka jäljiltä kanto on vain kasa haketta, joka sopii hyvin vaikka kukkapenkin katteeksi. 

Paljon on myös kantojen jyrsijöitä, jotka tarjoavat asiakkaille nopean, siistin ja edullisen tavan hävittää kannot pois pihamaalta.
 
Jaskan ruokablogi - reseptit helppoon ruuanlaittoon
Jos ei ole aikaa ja halua loihtia keittiössä seitsemän ruokalajin illallisia niin täältä voit vilkaista kuinka kotikokki pärjää vähemmälläkin tuunamisella keittiön tason ääressä. Ja kuinka arjen ruoka-aineet muuttuvat minuutissa ateriaksi. Ja samanlaisia helppoja ruuanlaittoniksejä löytyy myös englanniksi netistä paljonkin, esimerkiksi hakusanalla food.
 
Tarinoita suomalaisten kodeista
Koti on hieno paikka, vaikka monella on siellä käynyt huonostikin. Pekka ja kumppanit osoittavat kuinka tavallinen ihminen pärjää kotona ilman ammattilaisia. Joskus pärjää ja joskus ei. Se on ihan oma valinta haluaako kotiinsa tilata kaikenmaailman ammattilaisia vai näyttääkö koko maailmalle kuinka nuo asiantuntija-avut voi jättää käyttämättä ja hoitaa hommat ihan yksinkin.
Ja joskus olisi parempi että miehet jättäisivät nuo miehiset työt vähemmälle ja keskittyisivät ihan niinkin simppeliin hommaan kuin siivoamiseen. Sitä asiaa voi yrittää helpottaa oikeanlaisilla siivousvälineillä.


 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: Nii Chavo, 00100 Hki, niichavo@niichavo.org