Lemmikkieläimet


 

 
Jos lemmikkejä haluaa pitää vuokra-asunnossa niin siitä täytyy sopia erikseen asunnon omistajan kanssa ennen vuokrasopimuksen tekemistä.
Jos koiran tai kissan pito on sallittua niin kannattaa miettiä jo ennakkoon eläimen ruokintaa ja hoitoa ennen kuin sellaisen hankkii.
Hyvää ja laadukasta koiranruokaa on esimerkiksi www.petholic.net/clinivet-koiranruoka/. Sitä saa myös kätevästi tilattua netistä, aiheesta lisää www.petholic.net/koiranruokaa-netista/. Jos taas olet enemmän kissaihmisiä ja päätät hankkia sellaisen karvaisen ystävän niin kissanruokana on hyvä valinta tämä: www.petholic.net/clinivet-kissanruoat/. Ja hankitpa sitten kumman tahansa niin kannattaa muistaa myös eläimen suun ja hampaiden hoito. Kaikkien hammassairauksien ehkäisy on paljon helpompaa ja halvempaa kuin niiden hoidattaminen eläinlääkärissä. Esimerkiksi kissan ja koiran hammaskiven poisto on aika hintava operaatio. Siksi hammaskiveä kannattaa yrittää ehkäistä ja poistaa jo kotona vaikkapa tämän avulla www.petholic.net/tuote/petzlife-hammassuihke/.
Koiran hankinnassa myös rotu on oleellinen asia. Labradorinnoutaja on suosittu perhekoira. Käsite rodun käytetään kuvaamaan ns puhdasrotuisten koirien eli rodut joiden jalostus järjestää Kennelliiton ja kukin valtuutettu henkilö on rekisteröity ja varustettu sukutaulu, joka kuvaa yksilön alkuperä. Seuraavat tiedot ovat kuitenkin yleisempiä ja niitä sovelletaan rodusta tai sekoituksesta riippumatta. Koirarodut erittäin lyhyellä nenän kutsutaan brachycephala (laskelmoiva), koska se on syntynyt perinnöllisiä jotta koirien kallo luut tullut normaalia lyhyempi. Valittavan rodun valinta voi olla vaikea. Eri rotuilla on erilaiset tarpeet, ja niiden tulisi olla sopusoinnussa koiranomistajan elämän kanssa. Väärin valinta voi johtaa siihen, että koira ei sovi hänen ympäristöönsä, siirretään tai pahimmillaan tapetaan. Useimmat ihmiset, jotka hankkivat koiria ensi sijassa perheen koira, mutta on myös niitä, jotka etsivät täydellinen näyttelyä, lydighets- tai palvelun koira ja joka asettaa erittäin hienoa vereen linjat, erityiset yhdistelmät ja jalostukseen. Villakoiraa pidetään usein hypoallergeenisena, mutta tutkimusta ei tueta. Perro de agua español (espanjalainen vesi koira). Koira allergia on oikeastaan vain toinen sana turkista allergioita. Tällaista allergia voi laukaista mikä tahansa laji turkiseläinten minkäänlaista edes kaikille koirille, koska kaikki pörröinen eläimet tuottavat allergiaa - myös alasti koiria ja koirien kanssa kasvaa turkista. Näin ollen ei ole allergia puhdas turkista, mutta tilastot osoittavat, että vähemmän reagoi kasvattaa tyypin Unkarin Puli, kiinanharjakoira / puuterihuisku ja villakoira, mutta et tiedä miksi, se voi olla tilastollinen sattuma. Tutkimus osoittaa, että nykyään ei ole mitään syytä uskoa, että on niin sanottuja alhaisen allergeenirehuja tai turkiseläimiä. On kuitenkin esimerkkejä siitä, että jotkut ihmiset reagoivat vain tiettyihin turkiseläimiin tai -rotuihin, vaikka tämä kuuluu poikkeuksiin. Jos sinulla on vaikeita allergioita, voit vastata kaikentyyppisiin turkiseläimiin, jopa taloja, joissa he eivät ole asuneet useita kuukausia. Tärkein allergiageeni, jota kutsutaan nimellä Can d 1, on löydetty soluista, hiuksista, seerumista, punastumisesta ja virtsaan kaikissa turkiseläimissä. Se on myös havaittu kaikissa tutkituissa koiraroduissa, ja eri yksilöiden allergeenin määrä vaihtelee yhtä paljon kuin eri rotujen välillä. Ongelma liittyy myös muihin lajeihin, kuten kissat, marsut, hevoset, lehmät jne. Jos eläimet ovat pieniä tai suuria, niillä ei ole merkitystä.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: Nii Chavo, 00100 Hki, niichavo@niichavo.org