Teatteri


 

 
Teatteri on yhteisöllinen muoto taide, joka käyttää eläviä esiintyjiä, tyypillisesti näyttelijää tai näyttelijöitä esittämään kokemus todellinen tai kuviteltu tapahtuma ennen elävälle yleisölle tietyssä paikassa, usein vaiheessa. Esiintyjät voivat kommunikoida tämä kokemus yleisön läpi yhdistelmiä ele, puhe, laulua, musiikkia ja tanssia. 
https://teatterimatka.fi/turku/
https://teatterimatka.fi/lahti/
https://teatterimatka.fi/hameenlinna/
 
Elementtejä taiteen, kuten maalattu maisemia ja stagecraft, kuten valaistusta käytetään parantamaan fyysisyys, läsnäolo ja välittömyys kokemus. erityinen paikka, suorituskyky on myös nimetty sana - "teatteri" on peräisin Antiikin kreikan θέατρον (théatron, "paikka katseluun"),
Modernin Länsimaisen teatterin tulee suurelta osin antiikin kreikan draama, josta se lainaa tekninen terminologia, luokittelu osaksi genreä, ja monet sen teemat, varastossa merkkejä, ja juoni-elementtejä. Teatteri taiteilija Patrice Pavis määrittelee teatraalisuus, teatteri kielen, vaiheessa kirjoittaminen ja spesifisyys teatteri synonyyminä ilmaisuja, joka erottaa teatterin muista esittävien taiteiden, kirjallisuuden ja taiteen yleensä. 
Moderni teatteri, laajasti määriteltynä, sisältää esityksiä, näytelmiä ja musiikkiteatteri. Välillä on yhteydet, teatterin ja taiteen muotoja, baletti, ooppera (joka käyttää lavastettu, puvustettu esityksiä, laulua ja orkesterin säestys) ja erilaisia muita muotoja. 
Kaupunki-valtio Ateena on, jos länsi-teatteri sai alkunsa. Se oli osa laajempaa kulttuuri-teatraalisuus ja suorituskykyä klassisen Kreikan mukana festivaaleja, uskonnollisia rituaaleja, politiikka, laki, yleisurheilu ja voimistelu, musiikki, runous, häät, hautajaiset, ja symposiumeja. Osallistuminen kaupunki-valtio's monia festivaaleja—ja pakollinen läsnäolo Kaupungin Dionysia kuin yleisön jäsen (tai jopa koska osallistuja teatteriesityksiä) erityisesti—oli tärkeä osa kansalaisuutta. kansalaisvaikuttaminen mukana myös arviointi, retoriikka puhujat ilmi esityksiä law-oikeuden tai poliittinen kokoonpano, jotka molemmat ymmärretään analoginen teatteri ja yhä enemmän tuli imeä sen dramaattinen sanastoa. 
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: Nii Chavo, 00100 Hki, niichavo@niichavo.org